Notícies del lloc

Normes sobre l'ús de mòbils a les aules

 
Imatge Manel Lloret Zaragozi
Normes sobre l'ús de mòbils a les aules
per Manel Lloret Zaragozi - dijous, 11 gener 2018, 09:48
 

Benvolgudes famílies,

 Front al repte de promoure un ús pedagògic del mòbil a les aules sense generar noves situacions de conflicte i conductes contràries a causa d’un ús inadequat, us faig a mans les següents normes sobre l’ús del mòbil dins de les aules:

  1. Els dispositius mòbils resten invisibles dins de l’aula: cal silenciar o apagar els dispositius mòbils; un cop silenciats o apagats cal guardar-los a la motxilla; no valen butxaques de la roba o l’estoig sobre la taula.
  2. Els docents autoritzem de manera explícita als alumnes l’ús del mòbil quan trobem que pot ser d’utilitat pedagògica (fer un kahoot; documentar amb foto o vídeo una activitat; enregistrar una pràctica d’àudio; etc.).
  3. Marquem també als alumnes un temps de termini de l’ús autoritzat del mòbil.

 Us recordem que aquestes normes concretes formen part del conjunt de les Normes de Funcionament de Centre: el no compliment de les mateixes pot comportar per l’alumne un procés sancionador per conducta contrària lleu a les normes de convivència de centre i la reiteració del seu incompliment la presa de mesures cautelars i obertura d’expedient disciplinari.

 Continuarem treballant des de les tutories la sensibilització del nostre alumnat sobre els riscos reals que se’n deriven del mal ús dels dispositius mòbils i especialment dels smartphones. Us demanem també la vostra col·laboració en la nostra tasca docent amb gestos tan senzills com inhibir-vos en la pràctica rutinària d’enviar missatges i realitzar trucades telefòniques als vostres fills i filles durant l’horari lectiu.

 Moltes gràcies.